Meslek Yüksekokulu

Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri

Beykent Üniversitesi Aşçılık Programının amacı üstün bilgi ve becerilerle donatılmış, uluslararası alanda rekabet edebilecek genç yönetici şefler yetiştirmek, zengin Türk mutfak kültürünün akademik bir ortamda korunmasını sağlamak ve bu kültürü uluslararası alanda tanıtmaktır. İki yıllık program süresince adaylara en temelden en ileri seviyeye kadar yemek sanatının tüm inceliklerini öğretmenin yanı sıra yiyecek- içecek işletmeciliğinin temel bilgilerinin verilmesi de amaçlanmaktadır. 

Yiyecek-içecek yönetimi ve yemek pişirme teknikleri teorik ve uygulamalı dersler olarak hazırlanmıştır. Klasik yemek pişirme teknikleri, Türk, Osmanlı, Akdeniz, Avrupa, Uzakdoğu, Latin Amerika mutfaklarından örneklerle öğrencilerimizin uluslararası alanda da çalışabilecek düzeye getirilmesi amaçlanmaktadır.  

Yeme-içmenin vazgeçilemez bir ihtiyaç, sağlıklı yaşam açısından bir yaşam kültürü ve  bir sanat olduğuna inandığımız için programımızda Beslenme, Besin Güvenliği ve Hijyen, Toplam Kalite Yönetimi, Gıda Kontrol Mevzuatı gibi derslerimizin yanı sıra gelecekte kendi işlerini kurmayı planlayan öğrencilerimiz için de Genel İşletme, Girişimcilik ve Küçük İşletme Yönetimi, Catering gibi alanlarda da eğitim verilmektedir. Bunun yanında mesleğinde başarıyı yakalamış ve çeşitli alanlarda profesyonelleşmiş kişilerden de özel çalışmalar ve seminerlerle destek alınmaktadır.

Bölümde öğrencilerin bilgi, beceri ve yaratıcılıklarını geliştirebilecekleri üst düzey teknoloji ile düzenlenmiş profesyonel bir mutfak öğrencilerimizin hizmetine sunulmuştur. Mutfak uygulama dersleri aşçı üniforması ve araç gereçleri ( beyaz aşçı ceketi, boyun fuları, aşçı kepi ve torşon) ile gerçekleştirilmektedir.

Bölümümüzü seçen öğrencilerimizin mezun olabilmeleri için 30 iş günü staj yapmaları gerekmektedir. 

Aşçılık Programının eğitim dili Türkçedir. İngilizce hazırlık eğitimi isteğe bağlıdır.


Öğr. Gör. Emre ÖZTÜRK
Bölüm Başkanı