Tekstil sektörü, elyaftan bitmiş ürüne kadar tüm üretim sürecini kapsadığından, yüksekokulumuzda tekstilin bir alt dalı olan ayrıca ülkemizin gerek ihracatı gerekse istihdama katkısında önemli bir yeri olan konfeksiyon eğitimi, tekstil-konfeksiyon sektöründe meydana gelen bilimsel ve teknolojik gelişmelerin dört yarıyıllık ders programımıza yansıtılması ile verilmektedir. Öğrencilerimize tekstil, konfeksiyon sektöründe üretim planlama, model tasarımı, kalıp hazırlama ve model uygulama, koleksiyon ve numune hazırlama aşamasından üretim sonuna kadar mamulün her safhasında, üretime yönelik, nitelikli ara elamanları yetiştirmek üzere eğitim verilmektedir.

Tekstil Teknolojisi Programı 2 yıllık ön lisans programıdır.
Tekstil Teknolojisi Programında tekstilin hammaddesi elyafı tanıyacağı tekstil maddeleri, elyafı eğirerek iplik üretimini göreceği iplik teknolojisi, iplikten kumaş oluşumunu öğreneceği genel dokuma ve örme teknolojisi gibi temel tekstil dersleri teorik olarak anlatılmaktadır. Bunların yanısıra kalıp hazırlama ve model uygulamayı öğreneceği; kalıp hazırlama teknikleri, model uygulama teknikleri, temel beden üzerine model uygulamalar, bilgisayar ortamında Lectra programını kullanarak kalıp hazırlama ve model uygulamayı öğreneceği bilgisayar destekli kalıp ve giysi tasarımı dersleri, dikiş teknikleri ve ürün üretim süreçlerini öğreneceği konfeksiyon atölyesi, ürün biçimlendirme ve ürün geliştirme dersleri uygulamalı olarak verilmektedir. Ayrıca 4. yarı yılda yönlendirilmiş çalışmanın yanısıra 50 iş günü olan işletme stajı ile desteklenmektedir.

Mezun ettiğimiz öğrencilerimiz tekstil sektörünün geniş yelpazesi içerisinde değişik alanlarda çalışma imkânı bulabilirler. Tekstilin hazır giyim, konfeksiyon, dokuma, iplik, örme, boya-terbiye, bilgisayarlı kalıp ve tasarım alanlarında; üretim-planlama, müşteri temsilciliği, fason takipçiliği, modelistlik gibi  kategorilerde istihdam edilebilirler. Ayrıca Halk Eğitim Merkezlerine ve belediyelere bağlı okullarda ve kurslarda usta öğreticilik yapabilmektedirler.

Programın eğitim dili Türkçedir, İngilizce hazırlık eğitimi isteğe bağlıdır.

Dr. Öğr. Üyesi Gülşah SUSURLUK
Bölüm Başkanı