Program Mesajı

Günümüzde oyun ve animasyon dünyasının vazgeçilmez bir parçası halini alan 3D modellerin tarihi, kişisel bilgisayarlardan bile daha eskiye dayanır. Başta filmler, video oyunları, iç tasarım ve mimaride kullanılan 3D modellere, tıp sektöründe de anatomi gibi interaktif sunumlar için başvurulmaktadır. Sinema filmlerinde yer alan görsel efektler, mobil cihazlarda veya bilgisayarlarda oynadığınız oyunlar, 3 Boyutlu / 2 Boyutlu yapımlar, şehir bölge planlama ve mimarlıkta kullanılan tasarımlar, canlandırmalar, çizgi filmler, bilgisayar oyunları, sağlık hatta günlük hayatta kullandığımız ürünlerin birçoğu milyonlarca insanın ilgi alanında bulunmaktadır. Günümüzün de bilgisayar çağı olduğunu düşünecek olursak gerçekleştirilen birçok tasarım ve uygulamalar artık bir bilgisayar destekli yazılım ve tasarım programının ürünü olarak ortaya çıkmaktadır. Daha etkileyici ve efektif bir tasarım ortaya çıkarmak adına geliştirilen bu programlar hemen hemen tüm sektörlerde kullanılır hale gelmiştir. Hızla gelişmekte olan ülkemizde de bu sektör gelişim süreci yaşamaktadır. Ağırlıklı olarak şu anda sanayi sektöründe 3D Printer ve CNC makinalarında üretim yapılan ülkemizde nitelikli personel ihtiyacı hisseden Endüstri, sanayi, sinema, televizyon ve reklam dünyası, genellikle yurtdışından teminle üretimini devam ettirmeye çalışmaktadır.

Bu noktada, ülke genelinde bu alandaki yetersizlik nedeniyle üniversitemizin bu konudaki eksikliği tespit ederek hem gençlerimizi nitelikli bireyler haline getirmek hem de sektördeki ihtiyacı karşılamak amacıyla okulumuz Meslek Yüksekokulu, Tasarım Bölümü bünyesinde verilecek olan Çok Boyutlu Modelleme ve Animasyon eğitimiyle nitelikli elemanlar yetiştirilmesi ve bu sektördeki ihtiyacın karşılanması hedeflenmektedir.

Çok Boyutlu Modelleme ve Animasyon Programı, her türlü görsel tasarım problemini çözebilecek, çağın gerektirdiği gelişmiş donanımı yetkin şekilde kullanabilen, yaratıcı tasarımcılar yetiştirmeyi hedeflemektedir. Hedeflenen mezun profili iyi bir tasarımcı olmanın gerektirdiği zengin dünya görüşüne sahip, okuyan, irdeleyen, yeniliklere açık, duyarlı ve yaratıcı bir kişiliktir. Bölüm, bu hedefi gerçekleştirmek için çağdaş bilgisayar laboratuvarından, sürekli güncellenen eğitim programından ve en önemlisi nitelikli eğitim kadrosundan yararlanmaktadır. Programın eğitim dili Türkçe’dir.

Öğr. Gör. Ozan Baran BULUT
Program Başkanı