Program Başkanının Mesajı

Günümüzde hastalıkların tanısında patolojik tanı önemli bir yer tutmaktadır. İlerleyen teknolojinin ve yeni tekniklerin kullanıldığı bu alanda teknik ve teorik donanımı tam olan patoloji laboratuvar teknikerleri önemli bir yere sahiptir. Ülkemizde tıpta uzmanlık öğrenci adaylarının tercihlerinde daha fazla yer verdikleri bu alanda; yetişen uzman doktorların sayısı ile orantılı tekniker ihtiyacı artış gösterecektir. Üniversitelerin ve araştırma hastanelerinin ülkedeki dağılımı göz önüne alındığında iş bulmada bölgeler arası farklılık bulunmamaktadır.

Patoloji Laboratuvarlarında; doku ve vücut sıvılarının mikroskobik incelemeye hazır hale getirilmesine dek tüm teknik hizmetlerin yürütülmesinde ve gelişen teknolojiyi uygulayabilecek, yeni tekniklerin oturtulmasında çalışacak, problem çözme yetisinde, göz ve el koordinasyonunu iyi kullanabilen teknik elemanları yetiştirmektir.

Dr. Öğr. Üyesi Hasan SALKIN
Program Başkanı