Meslek Yüksekokulu
  • Bilgi
  • Kurumsal Olgusal
  • 1 Havacılığın temel kavramlarını açıklar.
  • 1.1 Havalimanı, hava sahası, kara sahası, apron, pist, taksi yolu, ramp, park sahası, tehlikeli maddeler, marshalling, push-back operasyonu, check-in gibi temel kavramlarını açıklar.
  • 2 Ulusal ve uluslararası havacılık kurallarını bilir.
  • 2.1 Havacılık kurallarının ulusal ve uluslararası mevzuatına ilişkin temel terimleri kavrar.
  • 3 Tehlikeli maddeler hakkında kuramsal ve uygulamalı bilgilere sahiptir.
  • 3.1 Onaylı tehlikeli maddeler, muafiyetli taşınabilen tehlikeli maddeler, tehlikeli maddeler sınıfları konusunda bilgi sahibidir ve tehlikeli maddelerin nasıl emniyete alınacağını bilir.
  • 4 Meteorolojik kavramları bilir.
  • 4.1. Atmosferde oluşan meteorolojik durumları öğrenir, uçuş için tehlikeli meteorolojik hadiseleri öğrenir, havacılıkta kullanılan meteorolojik rapor ve dökumanları açıklayabilir.
  • 5 Uçakla ilgili temel prensipleri bilir.
  • 5.1. Hava araçlarını sınıflandırabilir, uçak aerodinamiğini kavrar, uçak ve motor göstergeleri ve avionik sistemler alanında bilgi sahibi olur.
  • 6 Havalimanlarında oluşabilecek güvenlik problemlerine yönelik ulusal ve uluslararası mevzuat ve yönetmelikler hakkında bilgi sahibi olur.
  • 6.1 Güvenlik sistemleri ve giriş kontrol, yer ve uçuş güvenliği, biniş öncesi güvenlik, bagaj ve kargo güvenliği, hava aracı güvenlik kontrolleri ve aramaları, silahlar konusunda bilgi sahibidir.
  • Beceriler
  • Bilişsel Uygulamalı
  • 7 Havacılık uygulamalarına ilişkin teknolojik gelişmeleri izler ve uygular.
  • 7.1 Havacılık uygulamalara ilişkin teknolojik gelişmeleri izler ve uygular.
  • 8 Ramp uygulamalarını bilir.
  •  8.1 Push back ve towing uygulamalarını bilir, marshalling uygulamalarını bilir, uçak altı emniyetini gerçekleştirir.
  • 9 İyi derecede biletleme programı kullanma becerisine sahiptir.
  • 9.1 İyi derecede amadeus biletleme programını kullanma becerisine sahiptir.
  • Yetkinlikler
  • Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği
  • 10 Bireysel olarak ve çok disiplinli takımlar içinde etkin olarak çalışır.
  • 10.1 Bireysel çalışmalar yürütür, akademik ve sosyal sorumluluğunun farkında olur.
  • 10.2 Takım çalışması yürütür.
  • 10.3 Çok disiplinli gruplarda yer alır. İşyeri deneyimi kazanır.
  • 11 Ölçütlere göre performans değerlendirme konusunda bilgilidir.
  • 11.1 İşletme fonksiyonları, performans, kalite yönetimi ve standartlar gibi konularda bilgi sahibidir.
  • Öğrenme Yetkinliği
  • 12 Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinci ile bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileme becerisi kazanır.
  • 12.1 Kazandığı bilgi-becerinin ileride yeterli olmayacağını kavrar.
  • 12.2 Mesleki alanda bilgi ve teknolojisi gelişimini takip eder
  • 12.3 Araştırma yapar.
  • İletişim ve Sosyal Yetkinlik
  • 13 Alanı ile ilgili konularda sahip olduğu temel bilgi ve beceriler düzeyinde düşüncelerini yazılı ve sözlü iletişim yoluyla aktarır.
  • 13.1 Yazılı ve sözlü iletişim kurallarını kullanır.
  • 13.2 Ödev / rapor hazırlar.
  • 13.3 Sözlü sunum yapar.
  • 14 Alanı ile ilgili konularda düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini uzman olan ve olmayan kişilerle paylaşır.
  • 14.1 Yönlendirilmiş çalışma hazırlar.
  • 14.2 Staj çalışmasında alanı ile ilgili konularda düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini uzman olan ve olmayan kişilerle paylaşır.
  • 15 Bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü A2 Genel Düzeyi'nde kullanarak alanındaki bilgileri izleyip, meslektaşları ile iletişim kurar.
  • 15.1 Avrupa Dil Portföyü A2 düzeyinde İngilizce kullanır.
  • 16 Alanının gerektirdiği en az Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı Temel Düzeyinde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır.
  • 16.1 Alanının gerektirdiği en az Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı Temel Düzeyinde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır.
  • Alana Özgü Yetkinlik
  • 17 Mesleki ve etik sorumluluk bilinci taşır.
  • 17.1 Mesleki ve etik sorumluluk bilinci taşır.
  • 18 Kendi ve beraberinde çalışanların iş güvenliği ve sağlığı için alınması gereken tedbirleri açıklar.
  • 18.1 Kalite ve iyileştirme süreçlerini açıklar.
  • 18.2 Çevre konusunda bilinçlidir.
  • 18.3 Kültürel ve tarihi değerler konusunda bilgilidir.