Kariyer Olanakları | Aşçılık
Meslek Yüksekokulu

Kariyer Olanakları

Program mezunları, geniş iş olanaklarına sahiptirler. İş dünyasında özel sektör veya kamu kesimi de dâhil olmak üzere Yiyecek-İçecek Hizmetleri ile ilgili işletmelerde ara elemanı olarak iş imkânı bulabilmektedirler. Bu iş imkânlarından bazıları ise şunlardır;

  • Ulusal ve Uluslararası Yiyecek-İçecek İşletmeleri Mutfak Bölümlerinde
  • Ulusal ve Uluslararası Konaklama İşletmeleri Mutfak Bölümlerinde
  • Yiyecek İçecek Hizmetleri üzerine faaliyet gösteren kamu ve özel sektör diğer işletmelerde
  • Havayolu şirketlerinde ikram hizmetleri
  • Catering şirketleri,
  • Yeme-içme konusu olan ve yayın yapan dergi ve mecmualar.

Türkiye uyruklu olup, DGS Sınavında başarılı olan adaylar, ÖSYM tarafından alanlarındaki bir lisans programına kayıt yaptırabilirler. Bu programdan mezun olan öğrencilerin geçebilecekleri bölümler şunlardır;

  • Aile ve Tüketici Bilimleri.
  • Beslenme ve Diyetetik.
  • Gastronomi.
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları
  • Mutfak Sanatları ve Yönetimi.
  • Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği.
  • Yabancı uyruklu adaylar ilgili alanda lisans programlarına başvurabilirler.